baggrund

søndag den 23. juni 2013

TADAAAAA

så er der billeder af mine færdige folklorejakke,som jo har ( pænt sagt)voldt mig nogle kvaler ved min strikkemaskine


jeg fik den til at passe fint i længden


og ærmerne fik også en fin bredde,med vilje lidt til den brede side,da det jo ligesom lå til modellen,men ikke så brede som på originalen


Kraven set fra nakken,den er orange/rød på ydersiden,og grøn/grøn på indersiden


Nærbillede af den yderste krave,sjov detalje med de farvede striber


den indvendige del af min belægning,som jeg fik strikket for lang,så den blev kortet at,og syet pænt på igen,den der monteringsfe-jeg siger jer-det var Askepots stedmor som hersede på sidelinien-duer ikke,det kan du faktisk gøre bedre,aldrig har jeg været så nøje med montering,og jeg er faktisk glad for at jeg tog mig sammen og fik det gjort ordenligt


sidesømme fik jeg også til at passe-nogenlunde-men farverne på striberne passer bare så godt,syntes selv jeg var lidt sej,da jeg jo ikke måler garnet af,men slumper med forskellige længder,så der er også farveskift midt på stykkerne,det giver liv til strikket,ellers ville det nemt komme til at se "stribet" ud,nu flyder farverne lidt mere sammen

Om jeg er tilfreds ?????????
Tjah øhhh,jaaa jeg er tilfreds med mit strik og montering,og mit farvevalg i garn er jeg faktisk ret vild med,jeg havde så lige overset den mindre detalje at jeg ALDRIG bruger korte jakker,og heller ikke kommer til det,så den kommer ikke til at blive brugt af mig,jeg skal have lavet en i længere,nu har jeg jo også lært hvordan man bruger/læser sit hulkort,så mon ikke næste kommer til at gå lidt lettere :))

Jakken har fået ny ejer,som jeg ikke er i tvivl om vil værdsætte den mere end mit skab -nemlig Doris,jeg er SÅ glad for den fandt en som vil bruge den :))

Jeg har så gang i næste sjov på maskinen


et langt tørklæde,inspiration hentet hos hende her som strikker de flotteste tørklæder i super lange,og med en masse dejlige farver,og hos min garndame,som har givet mig ideèn til striberne,hun havde selv et som bare var i det lækreste garn,men tænker jeg lige øver mig i noget billigere garn først , strikket i Delight fra Drops,og supersoft i farven pæreskal,egentlig skulle det have klippet nogle tråde over på bagsiden og filtes let,men det bliver vist for tykt med Delight ( som ikke er den garn som skal filte,det kan den nemlig ikke ),skal have købt noget meget meget tyndt strømpegarn eller lign.


der er strikket fair isle i striber,og byttet om på garnet efter et antal gange,jeg skal vist have fundet ud af at få købt en farveskifter til maskinen,det bliver vist noget lettere med at skifte farver så.

33 kommentarer:

 1. Hold da op den er sgu da bare blevet skide flot :-) godt gået og især når det er så kort siden at du er startet på maskinen...

  Dit nye strik er da også bare kanonfedt..... :-) selv får jeg ikke rigtig rørt maskinen fortiden men det kommer vel igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det,jeg kæmper en indimellem stædig kamp med bæstet,tørklædet er næsten færdigt,så kommer det på blog,det er en fin ting til gavekassen :))

   Slet
 2. Hold nu lige op Gitte hvor er den blevet flot :-) De korte jakker klæder dig nu ret godt synes jeg. Dit farvevalg er super flot.
  Det samme kan siges om dit nye strik, spændende og flot :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak,jeg er desværre ikke til korte jakker,så der må jo laves en lang.Mit tørklæde er næsten færdigt,det bliver jeg til gengæld super tilfreds med

   Slet
 3. Åh den er flot som i virkelig flot, hvis det ikke er dig der skal gå med den, håber jeg virkelig den der skal bliver glad, for man kan da kun blive i godt humør af den, sejt sejt tørklæde du nu har igang ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Takker mange gange,det bliver ikke mig som skal gå med den,den er måske på vej til ny ejer som vil værdsætte den mere end mig,jeg beholder til gengæld tørklædet,er næsten færdigt med det :))

   Slet
 4. Hej Gitte hold da op den er flot den skal du da bruge. Jeg har kigget efter en maskine og med den trøje får man da rigtig lyst til og få en

  SvarSlet
  Svar
  1. Niks,den kommer jeg ikke til at bruge,men hold da op alt det jeg har lært ved at strikke den :))Kig endelig videre,jeg har ihvertfald ikke fortrudt mit køb

   Slet
 5. Ja, jeg er målløs!
  Tænk, at du efter så kort tid med maskinen har strikket en Folklorejakke! Og så i en så flot udførelse.
  Jeg var stadig på strikkeprøveplanet på det tidspunkt, da jeg fik maskine - det er jeg for øvrigt stadig, men det har noget med frygt for at kaste mig ud i det at gøre.

  Og tørklædet er da helt vildt skønt. Jeg er også vild med Flowermouse Design og farver.
  Jeg glæder mig til at se tørklædet i fuld udstrækning, når det er færdigt - hvis det ikke er det endnu, altså - sådan lyder det på det, du skriver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen,mange tak Ann,jeg har jo set hvad tænk ud af boksen kan føre til,så der er jo kun at prøve ,( et utal af gange),tørklædet bliver jeg helt vildt glad for,det kunne du jo fint finde din maskine frem og lave,det kan godt gå ind under strikkeprøve,jeg er næsten færdig,mangler lige lidt finpudsning,så kommer det susende på blog :))

   Slet
 6. Den er smuk :-) Kort & godt , du finder garanteret nemt en der vil elske den , hvis du ikke selv vil bruge den ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for det,den er måske på vej til en som vil værdsætte den mere end mig :))

   Slet
 7. Hej Gitte
  Fantastisk arbejde, den er bare så vildt flot,den kunne faktisk fint være hos mig,når du nu havde glemt at du ikke bruger korte ting.Jeg mailer lige til dig(**)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Doris
   Mange tak skal du have,jeg komme ikke til at bruge den,så måske skal den være hos dig ;))

   Slet
 8. Det er bare et fantastisk resultat du har opnået selv om det har voldt dig nogle kvaler, men du klør bare på med krum hals og begynder forfra hvis det ikke lige er som du vil have det. Tørklædet er også superflot. Jeg er helt vild med den pæreskal. Den skal jeg vist have fat i for den passer på flot til mange andre farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Annelise,ja føj hvor der blev kæmpet med maskinen indimellem men hold da op hvor har jeg lært meget .Pæreskal skal bare være i alles garnskab,det er en fantastisk farve,som du skriver kan den bruges sammen med mange farver-køb endelig når den kommer til salg igen

   Slet
 9. Hvor er den flot og man ser det store arbejde. Jeg ser for mig - et par sorte jeans og sort, langærmet bluse og så den korte jakke. Det ville også være flot til dig og de mange farver vil komme til sin ret på sort baggrund.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange gange tak for det,de sorte bukser og bluse ejer jeg ikke,men du har fuldstændig ret det ville klæde jakken flot,jakken er måske på vej til en som vil værdsætte den mere end mig :))

   Slet
  2. Jo foresten,den sorte bluse har jeg jo faktisk,havde glemt den i gemmerne,den er fundet frem til der skal tages billeder af mit tørklæde,tak for rusk i hukommelsen-smiler

   Slet
 10. Folklore jakken er bare så flot - skønne farver og flotte detaljer, men som du ville jeg heller ikke komme til at bruge den. Tørklædet er fuldstændig fantastisk i farverne - det ville jeg til gengæld svøbe mig i til hver en tid :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en meget smuk jakke,og jeg er meget tilfreds med det endelige resultat,så det er med god samvittighed den skal finde et nyt hjem,tørklædet er jeg til gengæld vild med ,det er næsten færdigt,så kommer der bedre billeder af det :))

   Slet
 11. Hvor er din jakke blevet flot. - Og monteringsarbejdet bliver faktisk mindre "pest-agtigt" efterhånden som man bliver bedre til det, og jo flere gange man oplever tilfredsstillelsen ved at have lavet et flot stykke arbejde.
  Kan kun ønske dig tillykke med dit fine mesterværk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber det,for hold da op det er bare ikke en favorit pt,men kan jo sagtens se når man har taget sig sammen under montering,tak for det,jeg er meget tilfreds med mit arbejde,glad for jeg ikke opgav undervejs selv om jeg ikke selv vil bruge den :))

   Slet
 12. Hold da helt op Gitte, det er virkelig et flot stykke håndværk du dér har fremstillet, så mange fine detaljer og en flot finish - kompliment - kompliment :-)Grundighed og gåpåmod, det må være dig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Takker,jeg er også glad for at jeg kæmpede videre,og fik den monteret fint,der måtte også en sund portion stædighed til,har faktisk strikket flere ærmer før jeg blev tilfreds med dem,hi hi tænk det havde man jo ikke gjort i hånden,men på maskine er det jo overskueligt :))

   Slet
 13. Lækker lækker jakke - synes nu det er lidt synd, at du ikke selv skal bruge den efter alt det "møje og besvær" du har haft med den. Nu kan du så glæde en anden :) - tørklædet ser rigtig spændende ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, jeg har lært meget imens jeg har strikket, så det gør ikke så meget jeg ikke selv kan bruge den, kan den glæde en anden er jeg også glad

   Slet
 14. Helt vild flot jakke - synd du ikke kan bruge den så meget. Men du har du masser af erfaring til næste!!!! Lækkert tørklæde - og tak for linken :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Takker, jeg har nemlig en masse erfaring med mig til næste, som jo nok også bliver noget seyfarth kopi :)), jeg linker gerne, det er jo hos dig der flyver det ene herlige tørklæde af pindene efter det andet, jeg "snyder" så lidt ved at lave det på maskine :))

   Slet
 15. Flot flot håndværk... Jeg synes at den klæder dig rigtig flot - men hvis du ikke er til de korte jakker, så håber jeg, at du finder én, som kan bruge den. For den skal helt klart frem i lyset :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for det, jeg fik også taget mig sammen, og man er nu mere tilfreds når det er gjort ordentligt. Den skal finde en ny ejer, jeg kommer ikke til at bruge den

   Slet
 16. Den er da super flot ... hvis du ikke selv skal bruge den, siger jeg heldige hende, der får lov at iklæde sig den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, jeg kommer ikke selv til at brugeden, så den må ffinde en anden ejer, men jeg er glad for den erfaring den gav med strikkemaskine

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...