baggrund

onsdag den 12. juni 2013

ÅHHHHH nej-hvorfor

dette ????????


jeg har strikket ryggen til min folklore jakke,den er til venstre i billedet,der er der et halvt mønster i siden-fint nok,det var planen.

Så strikker jeg forstykket,som jeg bliver nødt til at lave bredere,da jeg skal klippe op til jakke,og jeg tager 24 nåle mere i brug,og så ender jeg med det forkerte halve mønster i siden,billede til højre
Jeg har 168 nåle i gang til ryggen og 192 til forstykket,nåle talt ud fra 0,så det burde jo med min lille viden om strikkemaskiner have givet det samme-men niks og nej det gør ej ???????!!!!!!!
Øv,havde ellers fået farveskift til at passe ok fint,så nu håber jeg der sidder en med de vise sten,for jeg har ingen anelse om hvad jeg har gjort forkert.Jeg kan ikke strikke forstykker i 2 dele,da jeg simpelthen ikke tror jeg kan ramme farveskift godt nok til at det ikke kommer til at se ud til at striberne ikke passer sammen,måske er løsningen bare at strikke begge stykker med samme antal nåle,og så freestyle lidt på forkanterne :))


18 kommentarer:

 1. Jeg har ikke prøvet at strikke med hulkort men -forskellen på 192 og 168 er 24 masker delt med 2 giver 12 masker i hver side. Mon ikke det lige præcis er årsagen. Det ser ud til at din mønsterrapport går over 24 masker. Det giver en halv rapport i hver side.
  Du kunne eventuelt forskyde dine farveskift.
  Held og lykke.
  Birgitte fra Røjle

  SvarSlet
  Svar
  1. Aha,ja det havde jeg overhovedet ikke tænkt på,jeg tænkte bare at havde jeg nåle på ryg deleligt med 24,kunne jeg gøre det samme på for,jeg prøver med 12 ekstra nåle istedet for de 24 ekstra,måske kunne det være løsningen-mønsterrapport går over de 24 masker,da det er hvad jeg har til rådighed på mit hulkort-tusind tak for indspark :))

   Slet
  2. Jeg ved ikke om jeg har ret, men jeg tror at dit problem forbliver det samme - nu blot med 6 masker i stedet.
   Jeg håber ikke jeg har ret.
   Birgitte fra Røjle

   Slet
  3. Jeg kan da altid give det et forsøg,skidtet kan jo trævles op igen og det er jo ikke den vilde tid som er gået til spilde i forsøget,bliver altså altid så overrasket hvor meget man kan nå at strikke-altså når man kan finde ud af det-smiler

   Slet
  4. Jeg er spændt på at se resultatet. Jeg er selv nybegynder i strikkemaskinestrik. Købte i Januar. Jeg har fulgt din blog og kan se at du har en god portion erfaring. Det er jo med at kigge over skulderen på dem der kan.
   Birgitte

   Slet
  5. Jeg købte min i marts,så jeg er også stadig noget våd bag ørerne,jeg kaster mig ivrigt ud i at finde ud af hvordan sådan et bæst kan strikke,og gør som dig,søger hid og did,googler og youtuber,og stor hygger imens der dukker nogle flere grå hår op :)),glad for at du gerne vil følge med i hvad jeg forsøger mig ud i,har du måske en blog eller er på maskinstrikning.dk ?

   Slet
  6. Jeg er på maskinstrikning.dk med navnet zehna.
   Jeg har ikke en blog - men overvejer.
   Det eneste der afholder mig er at jeg i perioder (hele foråret)ikke har tid til at blogge på grund af arbejde.
   Og så lige det med de grå hår!!! Jeg er stolt af hver enkelt. Jeg har arbejdet hårdt for dem. Alle sammen. Ha.
   Birgitte

   Slet
  7. overvej endelig videre,indlæg under travlhed kan måske laves via mobil,og ellers kan du jo skrive du lige har travlt i et indlæg men vender tilbage-smiler,jeg er nu heller ikke utilfreds med mine grå hår,de er jo ligesom en del af livets gang,smid mig endelig en mail eller kommentar når / hvis du får en blog,ellers kan jeg måske følge med i hvad du får lavet på maskinstrikning :))

   Slet
 2. Lige hvad årsagen er ved jeg ikke noget om, men hold da op hvor er det flot og sikke farver :-)) jeg er en smule misundelig, 2 år tog det mig at strikke mit blomstersjal, det kunne gøres hurtigere på maskine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det ,jeg tror desværre ikke sjaler får den rigtige Seyfarth størrelse på strikkemaskinen,men jeg har tænkt mig at prøve,dit blomstersjal er altså super smukt,det er et stort arbejde at strikke de sjaler-men hold da op hvor er det lækkert når det er færdigt,jeg kæmper videre og håber på lidt mere forståelse for bæstet :))

   Slet
 3. håber du finder løsningen kan desværre ikke hjælpe dig med dette problem... da jeg ikke selv har forsøgt mig med et fuldmønster, har du prøvet at spørge på maskinstrikning.dk... der sidder en del der har fuldstændig styr på det med det mønsterstrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har spurgt og en Grethe har løsningen, så nu prøves det igen, fik hurtigt svar, og filte bud på hvad der kunne være galt

   Slet
 4. Ej hvor træls Gitte, det er ellers lækre farver, håber du får løst problemeproblemet.(•√•)
  Knus Doris

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ser ud til at kunne løses, ellers laver jeg bare begge stykker lige store, og så laver en lidt større forkant, jeg er spændt på at se den færdig

   Slet
 5. Hej Gitte.
  Jeg ved ikke hvilken brugsanvisning du har, men i dem brugsanvisning til hulkortsmaskine jeg har, er der en side med overskriften "Samspillet mellem hulkortet og nålene". Der står at hulkortets 24 masker fordeles med 12 på hver side af midten. Så må du jo bare tælle ud.....og det behøver du så ikke, for på din nålenummerstrips er der nogle tykke vandrette røde streger. Disse svarer til 1 hulkortsrapport. Det samme gør det hvide mellemrum. Det vil sige at du skal have ydermasken på forstykket samme sted i en rød eller hvid bjælke som ydermasken på ryggen. Er du med? - Ellers må du kontakte mig på 2484 1478.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Janne
   Tusind tak for hjælpen, jeg havde også spurgt på maskinstrikning.dk, og Grethe skrev det samme, jeg har kun en meget tynd oversættelse af instruktionsbog, men jeg kan godt se at jeg har vværet heldig da jeg strikkede ryggen :)) fantastisk at få hjælp så hurtigt, jeg satser på jeg har forstået, ellers ringer jeg til dig - smiler

   Slet
 6. Ja, jeg kan desværre ikke hjælpe, men synes, det lyder som en god grund til at holde sig til håndstrik ;-)
  Håber, du får løst problemet, for det ser ud til at blive en smuk jakke :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har fået en løsning, fordelen ved maskine er at man ikke bryder hulkende sammen når man for gu'ved hvilken gang skal lave et stykke om, det ville jeg gøre i håndstrik, jeg strikker nu altså meget i hånden, det er nu hyggeligt. Så nu nærmer jeg mig montering :)). Velkommen til som læser

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...